C&G Service Oy logo

0400915766

Kokosimme tähän vinkkejä, joiden avulla renkaiden vaihto onnistuu. Renkaiden vaihtoon kannattaa varautua ajoissa ennen ruuhkaa.

Akun kuntotesti maksutta kaupan päälle

Muista pyytää tarjous uusista renkaista meiltä C&G Servicestä. Ennen sesonkiruuhkaa tehdyistä rengaskaupoista saat akun kuntotestin maksutta kaupan päälle.

Jos renkaat ovat kuluneet epätasaisesti tai normaalia nopeammin, saattavat auton ohjauskulmat vaatia säätöä. Meiltä saat myös ohjauskulmien 4-pistesäädöt.

Milloin renkaat pitää vaihtaa?

Nastarenkaita saa käyttää 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin. Talvirenkaat pitää vaihtaa viimeistään 1. joulukuuta.

Talvirenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Henkilö- ja pakettiautossa talvirenkaita on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuun aikana.

Kuinka kauan samoja renkaita voi käyttää?

Suosituksen mukaan renkaiden turvallinen käyttöikä on kuusi vuotta ja kokonaisikä enintään kymmenen vuotta. Renkaiden pääurilla, joiden pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta, tarkoitetaan leveitä uria kulutuspinnan keskialueella noin ¾:n leveydellä kulutuspinnasta. Hyviä renkaiden pito-ominaisuuksia tarvitaan erityisesti syksyn sadesäillä ja talven liukkailla keleillä.

  • Laki sanoo, että kulutuspinnan pääurien syvyyden pitää olla kesärenkaissa vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa vähintään 3,0 mm.
  • Kun pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä, ovat renkaiden sadekelin ominaisuudet heikenneet siinä määrin, että sateella renkaiden kuluneisuus voi muodostua riskitekijäksi.

Miten voi selvittää renkaan valmistusjankohdan?

Renkaan valmistusajankohta selviää renkaan kyljessä olevasta DOT-merkinnästä. 1990-luvulla valmistusajankohta merkittiin kolminumeroisella tunnuksella. Nelinumeroiseen tunnukseen siirryttiin vuonna 2000. Esimerkiksi 1608 tarkoittaa viikkoa 16 vuonna 2008.

Mitä pitää tehdä renkaidenvaihdon jälkeen?

Alumiinivanteisten renkaiden pultit on kiristettävä noin 100 kilometrin ajon jälkeen. Teräsvanteet eivät vaadi jälkikiristystä. Teemme meillä C&G Servicellä asennettuihin renkaisiin jälkikiristyksen odottaessa veloituksetta.

Pultit ja mutterit on kiristettävä momenttiavaimella valmistajan suosituksen mukaan.
Aseta renkaan ilmanpaine painesuosituksen mukaan. Suositus löytyy auton ohjekirjasta tai auton runkoon kiinnitetystä tarrasta.

Säilytä renkaat oikein

Säilytä renkaat pesun jälkeen pimeässä ja viileässä tilassa. Meiltä C&G Serviceltä saat myös rengashotellipalvelut, jotka takaavat parhaan mahdollisen säilytyksen.

Me C & G Servicellä palvelemme sinua maanantaista perjantaihin klo 7–17. Jätä viesti (asiakaspalvelu@cgs.fi) tai soita numeroon 092211001. Tervetuloa huoltoon!