C&G Service Oy logo

0400915766

Auton ilmastointihuolto, Kirkkonummi

Säännöllinen auton ilmastointihuolto säästää vaurioilta

Kesähelteellä hyvin toimiva auton ilmastointilaite on kultaakin arvokkaampi. Ilmastointi vaatii kuitenkin säännöllistä huoltoa, sillä jopa kunnossa olevasta laitteesta haihtuu esimerkiksi kylmäainetta 10-15 % vuosittain. Viilennysteho heikkenee. 

Vajaa järjestelmä kuormittaa kompressoria ja lisää polttoaineenkulutusta. Pahimmassa tapauksessa vajaus johtaa kalliiseen kompressorivaurioon.

Ilmastoinnin huoltaminen on luvanvaraista toimintaa. Asentajamme ovat Tukesin hyväksymiä ammattilaisia.

Huollamme kaikki yleisimmät ilmastointijärjestelmät

Ilmastointijärjestelmän huolto ei sisälly autonvalmistajien määräaikaishuolto-ohjelmaan, vaan on aina erikseen ostettava palvelu. Ilmastointihuolto on yhtä tärkeä kuin yleiset huoltotoimenpiteet.

Huollamme ja korjaamme kaikki yleisimmät ilmastointijärjestelmät merkistä ja mallista riippumatta.

  • Polttomoottoriautot (kylmäainetyypit R134A ja R1234YF)
  • Sähkö- ja hybridiautot (R1234YF).

Mistä tietää, että auton ilmastointi ei toimi kunnolla?

  • Tunkkainen haju leviää ilmastointijärjestelmän kautta autoon.
  • Ikkunat huurtuvat aiempaa herkemmin.
  • Jäähdytys ei toimi yhtä tehokkaasti kuin aikaisemmin.

Mitä auton ilmastointihuollot sisältävät

Ilmastoinnin täyttöhuolto

Ilmastoinnin täyttöhuolto on hyvä teettää kahden vuoden välein, koska ilmastoinnin teho heikkenee nopeasti. Niille hybridi- ja sähköautoille, joissa ilmastointia käytetään myös korkeajänniteakuston jäähdyttämiseen, ilmastointihuolto on tarpeen vuosittain.

Ilmastoinnin täyttöhuolto sisältää:

  • Ilmastointijärjestelmän tyhjennyksen
  • Ilmastointijärjestelmän alipaineistuksen (kosteuden poisto suljetusta järjestelmästä sekä mahdollisen vuodon havaitseminen)
  • Uuden kylmäaineen täytön
  • Kompressoriöljyn lisäyksen
  • UV-väriaineen lisäyksen mahdollisten tulevien vuotojen paikantamiseksi.

Höyrystimen puhdistaminen

Ilmastointijärjestelmän höyrystimen desinfiointi auttaa pitämää auton sisätilaan tulevan ilman raikkaana. Se poistaa laitteeseen kertyneet bakteerit, sienet ja likahiukkaset. Epämiellyttävän hajun lisäksi höyrystimeen kertynyt bakteerikanta voi aiheuttaa allergisia oireita.

Ilmastointijärjestelmän korjaus

Kun ilmastointi hajoaa, teemme ilmastointijärjestelmän vianhaun. Korjaamme havaitsemamme viat ja vaihdamme komponentit.

Auton ilmastointihuolto

Yleisin huoltotoimenpide on ilmastoinnin täyttöhuolto, jolla tarkoitetaan järjestelmän tyhjentämistä, alipaineistusta määräajaksi sekä uudelleen täyttämistä oikealla määrällä kylmäainetta. Samassa yhteydessä lisätään kompressoriöljyä ja väriainetta, jolla löydetään mahdolliset vuotokohdat.

Muita huoltokohteita järjestelmässä ovat muun muassa kuivain ja raitisilmasuodatin. Kuivain toimii suodattimena suljetussa kaasun kierrossa.

Raitisilmasuodatin suodattaa ulkoa ohjaamoon tulevan ilman. Se kuuluu huolto-ohjelmassa vaihdettaviin suodattimiin, mutta varsinkin pölyisissä olosuhteissa saatetaan tarvita vaihto useamminkin.

Höyrystinkenno on oiva kasvualusta bakteereille ja homesienille. Epämiellyttävä haju on selvä oire siitä, että kennoon on pesiytynyt ei–toivottuja vieraita. Hajuhaitan lisäksi tämä voi aiheuttaa allergisia oireita.

Varaa ilmastointihuolto kätevästi

Tai jätä viesti yhteystiedot sivun kautta.