Ilmastointityöt, Kirkkonummi

Ilmastointi tuo mukavuutta autoiluun, mutta sekin tarvitsee huolenpitoa.

Vain harva määräaikaishuolto-ohjelma sisältää ilmastoinnin huoltoa, joten se pitää muistaa hankkia lisätyönä. Kunnossakin olevasta järjestelmästä karkaa kaasuja 10–15 % vuosittain.

Vajaa järjestelmä kuormittaa kompressoria ja lisää polttoaineenkulutusta. Pahimmassa tapauksessa kaasuvajaus johtaa kalliiseen kompressorivaurioon.

Ilmastoinnin huoltaminen on luvanvaraista toimintaa. Asentajamme ovat Tukesin hyväksymiä ammattilaisia. Pystymme puhdistamaan höyrystinkennon ja ilmastointikanavat BG-tuotteilla.

mist
bosch laite

Ilmastoinnin huolto

Yleisin huoltotoimenpide on ilmastoinnin täyttöhuolto, jolla tarkoitetaan järjestelmän tyhjentämistä, alipaineistusta määräajaksi sekä uudelleen täyttämistä oikealla määrällä kylmäainetta. Samassa yhteydessä lisätään kompressoriöljyä ja väriainetta, jolla löydetään mahdolliset vuotokohdat.

Muita huoltokohteita järjestelmässä on mm. kuivain, joka toimii suodattimena suljetussa kaasun kierrossa. Raitisilmasuodatin suodattaa ulkoa ohjaamoon tulevan ilman. Se kuuluu huolto-ohjelmassa vaihdettaviin suodattimiin, mutta varsinkin pölyisissä olosuhteissa saatetaan tarvita vaihto useamminkin.

Höyrystinkenno on oiva kasvualusta bakteereille ja homesienille. Epämielyttävä haju on selvä oire siitä, että kennoon on pesiytynyt ei toivottuja vieraita. Hajuhaitan lisäksi tämä voi aiheuttaa allergisia oireita.

BG Ilmastointijärjestelmän huollossa järjestelmään lisätään uusi huippulaatuinen kompressoriöljy.

Varaa aika ilmastointitöihin!

Valikko